Happy Goose | Wat kan Happy Goose betekenen voor mijn organisatie
18587
page-template-default,page,page-id-18587,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Wat kan Happy Goose betekenen voor je organisatie?

Je werkt in een organisatie, of je hebt een bedrijf, waar veel gebeurt. De wereld verandert, je organisatie groeit, maar ze gaan niet altijd dezelfde kant op. Je verwacht van mensen dat ze zelfstandig kunnen werken en zich ontwikkelen, maar weten ze wel wat er van ze verwacht wordt? Weet je zelf welke kant je op wilt?

Happy Goose helpt je om terug te gaan naar de bedoeling van de organisatie. Waarom doe je wat je doet, en op welke manier kun je dat het beste doen? Happy Goose gaat er van uit dat er capabele mensen in je organisatie rondlopen die veel in hun mars hebben. De vraag is of er altijd uit komt wat er in zit.

Hieronder staan verschillende vraagstukken beschreven waarbij we te hulp worden gevraagd. Welke situatie herken je?

Je bent ooit vol passie begonnen met iets wat je leuk vond. Je was er ook goed in, en je bent steeds verder doorgegroeid. Maar als je nu in je agenda kijkt, staat er te weinig in waar je echt blij van wordt. Wil je echt zó verder?

Lees verder…

Er gebeurt van alles in je organisatie en de wereld daaromheen. Daarom lopen er continu verbeterprojecten. Maar hoe veel projecten heb je het laatste jaar opgestart? En hoe veel heb je er afgerond?

Lees verder…

Het gaat goed, ontzettend goed zelfs. Je groeit en blijft maar groeien, maar merkt dat het eigenlijk te hard gaat. Kunnen je mensen het nog wel aan? En zijn je systemen en processen hierop voorbereid?

Lees verder…

Je hebt een fantastisch business plan, of je startup heeft de juiste snaar heeft geraakt. Je bent klaar voor de sprong in het diepe. Maar waar ga je beginnen? En ben je voorbereid op de valkuilen onderweg?

Lees verder…

Je hebt een ambitieuze organisatie, waar veel gebeurt. Je hebt iedereen nodig. Helaas zijn het telkens de mensen die je het hardst nodig hebt, de mensen op wie je kunt bouwen, die weg gaan. Waarom net zij?

Lees verder…

Je werkt in een zelfsturend team, maar het werkt allemaal nog niet zoals ze je van tevoren beloofd hadden. Of je overweegt om je teams meer autonomie te geven, maar weet nog niet goed waar je moet beginnen. Wat dan?

Lees verder…

Je wilt een sociale en duurzame organisatie. Klinkt goed. Ondertussen moet er wel geld verdiend worden, het mag allemaal niet té vrijblijvend. Hoe hou je de balans tussen duurzaam en zakelijk in evenwicht?

Lees verder…

Je bent ooit vol passie begonnen met iets wat je leuk vond. Je hebt er een bedrijfje van gemaakt, en het werd een succes. Het werd nóg groter, er kwamen steeds meer mensen bij, en voor je het wist werd je een manager. Een groot deel van de tijd ben je nu bezig met dingen die je eigenlijk niet leuk vindt, en er staat té weinig in je agenda waar je je op verheugt. Ken je dat? Bel ons. Wij helpen je om weer te ondernemen met de passie van een startup.

PS. Ken je dit gevoel, maar ben je geen ondernemer? Kijk dan op de pagina Persoonlijk.

Hoe veel projecten zijn er het afgelopen jaar opgestart in jouw organisatie? En hoe veel zijn er afgerond? Als jouw organisatie lijkt op de meeste (middel)grote organisaties, is er niet zo vaak wat te vieren geweest.

De buitenwereld verandert, daarom moet er binnen ook veel veranderen. Als er vanuit Den Haag weer iets nieuws besloten is, of iemand heeft bedacht dat het nóg klantvriendelijker of efficiënter moet, is het logisch om een nieuw project op te starten. Ook als de lopende projecten nog niet zijn afgerond. In de (middel)grote organisaties waar wij komen, zijn zó enkele tientallen grote en kleine projecten te vinden. Soms nog wel meer. De kunst is dan natuurlijk om focus aan te brengen. Liefst eerst het één afronden, en dan pas aan het ander beginnen. Maar ja, het is allemaal belangrijk. Waar ga je beginnen, en hoe hou je overzicht?

Happy Goose heeft een unieke methode ontwikkeld om het bos te ontwarren, en weer zicht te krijgen op de bomen. Door gebruik te maken van de doelenboom krijg je overzicht en helderheid en komen er gegarandeerd meer projecten af in kortere tijd. Nieuwsgierig? Neem even contact op.

Het gaat goed, je bedrijf groeit. Het gaat zelfs zó goed, dat je bedrijf uit zijn jasje begint te groeien. Misschien heb je in de tussentijd ook nog een bedrijf overgenomen, of is je organisatie gefuseerd met een ander. In de praktijk komt het allemaal op hetzelfde neer: mensen worden extra zwaar belast, processen en systemen kraken in hun voegen en als je nog even langer wacht gaan er mensen uitvallen of vertrekken. Het is tijd om een inhaalslag te doen. Maar… eigenlijk heb je helemaal geen tijd om rust te nemen, je wilt dóór!

Dan is het goed om even te bellen. Een snelle, intensieve inventarisatie binnen je organisatie haalt de meest urgente knelpunten naar boven. Met een doelenboom (unieke, eigen methode om snel veel voor elkaar te krijgen in een veranderproces) creëren we overzicht in wat er moet gebeuren en daarmee vertrouwen bij de medewerkers. Samen met de mensen in de organisatie gaan we verbouwen terwijl de winkel volop in bedrijf blijft. Het fundament versterken waarop je vervolgens nog veel verder door kunt groeien. Neem even contact op, dan gaan we samen aan de slag.

Je hebt een fantastisch idee voor een nieuw bedrijf, misschien heb je het businessplan al geschreven. Het kan ook zijn dat je bedrijf in de startup of scale-up fase zit, en je op het punt staat om door te breken. Misschien is het een heel groot en omvangrijk project dat op het punt staat om op alle fronten tegelijk in beweging te komen. In al deze gevallen gaat er heel veel op je af komen, heb je sowieso te weinig tijd om overal zelf bij te zijn en waarschijnlijk heb je ook (te) weinig mensen en middelen om alles tegelijk te (laten) doen.

Dit is het moment om Happy Goose te bellen. Door onze unieke methode geven we je handvatten om de boel tijdens het hele proces onder controle te houden. Indien nodig hebben we nog specialisten op allerlei gebieden achter de hand om bij te springen, en loop je zelf tegen iets aan, dan is een goed gesprek tijdens een boswandeling genoeg om er weer een tijd tegenaan te kunnen. Ook ondernemerscoaching is namelijk één van onze specialiteiten. Dus neem even contact op voor de storm losbarst.

Natuurlijk heb je een team dat voor je klaarstaat. De meeste mensen zou je echt niet willen missen, je bent er ook voor hen. Toch verlaten regelmatig mensen je organisatie. Sterker nog, het zijn juist net die mensen die je écht niet kwijt wilt. Die accountmanager die écht snapt wat je klant nodig heeft. Die ingenieur die dat fantastische product heeft ontwikkeld en daar nu de opvolger van zou gaan ontwerpen. En natuurlijk die teamleider die altijd zorgt dat de bezetting op orde is, ook al is er een griepgolf tijdens de vakantieperiode. Geen idee hoe ze het doet, maar haar mensen dragen haar op handen. Hoe kan het toch dat altijd de verkeerde mensen vertrekken? En waarom gaan ze eigenlijk?

In veel gevallen zijn dit erg gedreven mensen, die zich heel verantwoordelijk voelen voor hun werk en het bedrijf waarvoor ze werken. Dat zien ze ook graag terug in de vorm van waardering en betrokkenheid. Dit gaat vaak niet over het salaris, maar over échte betrokkenheid. Aansluiten bij het DNA van de organisatie, meedenken over de visie van het bedrijf. Het is niet zo moeilijk om van je medewerkers, ambassadeurs te maken. We hebben het juiste traject daarvoor. Je ontwikkelt je organisatie, en tegelijkertijd verhoog je de verbinding met je medewerkers. Wat wil je nog meer? Gewoon even bellen dus.

Zelfsturende teams, ook steeds vaker zelforganiserende teams genoemd. Voor de één het antwoord op alle problemen, voor de ander het begin van alle ellende. Feit is dat er in veel organisaties gewerkt wordt met meer autonomie binnen de teams, maar dat het vaak niet oplevert wat er vooraf gehoopt werd. Het begint al bij het beoogde doel van de invoering: voor de een is dat meer zelfstandigheid voor de professional, bij de ander juist meer onderlinge samenwerking of meer innovatie door het afschaffen van beperkende controle. De reden waarom is van belang bij de juiste invoering van zelfsturing. Minstens zo belangrijk is de rol van de bestuurder. Het hele traject van invoering van zelfsturende of zelforganiserende teams begint en eindigt bij de invulling van de rol van bestuurder. De manier waarop deze zijn of haar rol invult is een basis voor de rest van de organisatie.

Zodra je merkt dat het allemaal niet lekker loopt, is de eerste reactie vaak om de oorzaak te zoeken binnen het team. Het is makkelijk om er dan maar een teamcoach op af te sturen die moet werken aan de onderlinge samenwerking. Er is echter zo veel meer dat geregeld moet worden voor een zelfsturend team lekker draait. Wij kijken niet alleen naar de verhoudingen binnen het team, maar stellen meer vragen. Wat is het doel van de organisatie, en wat is het doel van dit team daarbinnen? Wat zijn de waarden en de cultuur binnen dit team, past iedereen daarbij? Is voldaan aan de basisvoorwaarden? Is de teamsamenstelling goed? Welke kant willen we op als team, weet iedereen hoe hij of zij daar een eigen bijdrage aan kan leveren om dat te bereiken? En niet te vergeten: de rol van de omgeving. Hoe is de samenwerking met ondersteunende diensten en behandelaren? Hoe verloopt de samenwerking en communicatie met de informele zorg, zoals mantelzorgers en vrijwilligers? Hoe wordt door het management de omgeving geschapen waarin de teams tot bloei kunnen komen, zonder van alles te verwachten dat niet bij het team hoort?

 

Er is veel te vertellen over zelfsturende teams. Wij vinden dat iedere organisatie recht heeft op zijn eigen versie van zelfsturende teams, passend binnen de historie en context van de organisatie. Een organisatie die drijft op zelforganiserende of zelfsturende teams vereist een andere manier van denken. Het is een lastig proces om oude gewoontes en denkpatronen los te laten en op een nieuwe manier te gaan denken en werken. Wij denken en helpen graag mee bij de invoering er van, of bij de begeleiding van teams als het al ingevoerd is. Ook bij tussentijdse wijzigingen in de organisatie zoals intensieve samenwerking of samenvoeging van teams, het splitsen van teams of veranderingen in de omgeving van de teams. Dit doen we altijd “op zijn Happy Goose”: Van boven tot onder door de organisatie, samen met de mensen die het betreft, coachend en begeleidend tot het resultaat bereikt is. Op een manier die ‘eigen’ wordt, ook lang nadat wij al weer weg zijn. We komen graag een keer langs om samen naar de mogelijkheden te kijken. Bel je ons even om een afspraak te maken?

Sociaal en Duurzaam ondernemen, gelukkig horen we het steeds vaker. Maar zo veel ondernemers, zo veel definities. Voor ons is de intentie die er achter zit, het belangrijkste. Daarnaast is het ook belangrijk om een evenwicht te vinden tussen de sociale en duurzame kant enerzijds, en de zakelijke en financiële kant anderzijds. Zonder winst heb je geen duurzame onderneming, dan hou je het niet lang vol. Als je mensen niet aangestuurd worden en naar eigen goeddunken een bijdrage leveren zonder sturing, word je een stuurloos schip. Niet erg sociaal. Maar hoe kun je die balans bewaken zonder door te slaan?

Happy Goose heeft ervaring in het opzetten en begeleiden van ondernemingen die op dit snijvlak opereren. Commerciële bedrijven waar mensen uit achterstandssituaties een rol kregen. Bedrijven die met ongezonde stoffen werken ‘vergroenen’.  Organisaties waar de eigen mensen op alle niveaus een stem hebben in het beleid van de organisatie, waar gezamenlijk een strategie wordt bepaald. We hebben de kennis, ervaring en tools in huis om dit proces te begeleiden. We komen graag een keer langs om te kijken hoe we jullie kunnen helpen bij jullie doelstellingen op dit gebied. Bel je even om een afspraak te maken?